Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Κάτι …μυρίζει στον Ανάβαλο

ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗ εμφανίστηκε η Νέα Δημοκρατία στο αρδευτικό έργο του Αναβάλου, όμως το ίδιο τείνει να συμβεί και με το ΠΑΣΟΚ. Όσοι φώναζαν όταν το κυβερνών κόμμα ήταν στην αντιπολίτευση, τώρα κάνουν την …πάπια.
Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και του βουλευτή Γιάννη Μανιάτη, θα καταλήξει ανακόλουθη, όπως του Κώστα Καραμανλή; Η Κατερίνα Μπατζελή, που φαίνεται ότι αγνοεί την δέσμευση του νυν πρωθυπουργού, μίλησε ξεκάθαρα. Είπε αναφερόμενη στα έργα του προγράμματος Μπαλτατζής, - τα οποία η Νέα Δημοκρατία μοίραζε όντως απλόχερα ξεπερνώντας κατά πολύ τον προϋπολογισμό -, ότι όσα δεν είναι ώριμα δεν καταγράφονται ως έργα. Ο Ανάβαλος ανήκει σε αυτή την κατηγορία των έργων. Όμως δεν είδαμε πουθενά να εξαιρείται, λόγω ακριβώς της δέσμευσης του Γιώργου Παπανδρέου.
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ από το ΠΑΣΟΚ, δεν μιλά για την δέσμευση αυτή. Όλοι οι άλλοτε λαλίστατοι παπαγάλοι κατάπιαν την γλώσσα τους. Και έρχεται τώρα η Νέα Δημοκρατία η οποία τα …θαλάσσωσε με το συγκεκριμένο έργο, να βγαίνει από πάνω και να ξεφτιλίζει το ΠΑΣΟΚ κάνοντας τοποθετήσεις δια του νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλου, και ερωτήσεις στη Βουλή μέσω του βουλευτή Γιάννη Ανδριανού, ζητώντας εξηγήσεις.
ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ στον Ανάβαλο, ή απλά έπιασαν τα «συντρόφια» την καρέκλα της εξουσίας, αδιαφορώντας για τις επικρίσεις και με ραχάτι επανεξετάζουν και το συγκεκριμένο αρδευτικό έργο; Γιατί αυτή η καθυστέρηση και η ανησυχία που δημιουργείται στους αγρότες; Ποιός ωφελείται τελικά από μια νέα αναβολή, όπως φημολογείται, που θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή του φράγματος και στην ξηρασία όλου του νομού;
ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ παιγνίδια πάνω σε ένα τέτοιο σημαντικό κοινωνικό έργο δεν χωρούν. Το ΠΑΣΟΚ έγινε πλέον κυβέρνηση και δεν ενδιαφέρει τον κόσμο η πολιτική που θα χαράξει έναντι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά η παραγωγή έργου και η υλοποίηση των δεσμεύσεων για τις οποίες ψηφίστηκε. Αφού προχωρήσει έμπρακτα στην υλοποίηση ας κάνει και την πολιτική του ως κόμμα εναντίον της Ν.Δ.
ΑΛΛΩΣ ΑΣ ΠΕΙ στους πολίτες που το εμπιστεύτηκαν ότι κακώς το έπραξαν και ας επωμιστεί τις επιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: