Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Σκανδαλώδης η αδιαφορία για το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Αμεα

ΣΤΗΝ ΖΗΤΙΑΝΙΑ, βγήκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Αμεα Αργολίδας, για να καλύψει τις ανάγκες του. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, από την πολιτική ηγεσία. Τόσο επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, όσο και τώρα επί ΠΑΣΟΚ, το Κέντρο αυτό θεωρείται παραπαίδι του υπουργείου Υγείας.
ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ το Δ.Σ. του Κέντρου να ζητιανέψει από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αργολίδας, και να λάβει οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών (!), μη βλέποντας φως από το υπουργείο και κινδυνεύοντας να κλείσει και να ερημώσει.
ΝΤΡΟΠΗ, θα πρέπει να αισθάνεται η πολιτεία και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς και οι ντόπιοι βουλευτές, για την κατάντια αυτή. Το κράτος διέθεσε πολλά χρήματα για την κατασκευή του. Έμεινε κάμποσα χρόνια άψυχο, χωρίς να προσφέρει υπηρεσίες και τελικά εγκαινιάστηκε και άρχισε να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2002. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να προσφέρει ολοκληρωτικά τις υπηρεσίες που προβλέπονται στους ασθενείς. Υπολειτουργεί μονίμως σε όλους σχεδόν τους τομείς παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες των εκάστοτε διορισμένων διοικήσεών του, αφού οι πόρτες που χτυπούν παραμένουν κλειστές.
ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ κανείς ότι αυτή τη στιγμή το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Αμεα, διαθέτει μόνο τέσσερα άτομα μόνιμου προσωπικού και όλοι οι υπόλοιποι και αναγκαίοι εργάζονται εκεί είτε με stage, είτε με προγραμματικές συμβάσεις, είτε με αποσπάσεις, είτε ακόμα και εθελοντικά. Ούτε καν Οργανογράμμα δεν διαθέτει το Κέντρο, με αποτέλεσμα τα έσοδα του από τα ασφαλιστικά ταμεία, να είναι μηδενικά και να περιορίζονται στην πενιχρή ετήσια κρατική επιχορήγηση. Λες και πρόκειται για κανέναν σύλλογο!!! Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το σχέδιο Οργανισμού προβλέπονται 12 θέσεις μονίμων υπαλλήλων.
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν έχει φροντίσει ούτε καν να προστατεύσει την περιουσία που ξόδεψε για να κατασκευάσει αυτό το κέντρο, αφού δεν υπάρχει ούτε συντηρητής του μηχανολογικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ λυπηρό να επανέλθει το Κέντρο στην απραξία και στην παρακμή, όπως φοβάται ο νυν πρόεδρός του Δ. Μπαστούνης. Πρόκειται περί τραγικής αδιαφορίας της πολιτείας, αν όχι περί σκανδαλώδους αδιαφορίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: