Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Συναγερμός στο Ναύπλιο για τη γαστρεντερίτιδα

Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας σημειώθηκαν τα τελευταία 24ώρα στην πόλη του Ναυπλίου αλλά και στο στρατόπεδο νεοσύλλεκτων, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία.
Τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου γέμισαν ασφυκτικά με ασθενείς που κατέφταναν εκεί ο ένας μετά τον άλλο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και συγκεκριμένα με κοιλιακές διαταραχές, εμετούς και κάποιοι με πυρετό. Μεγάλη ανησυχία, όμως, προκλήθηκε και στο στρατόπεδο νεοσύλλεκτων της πόλης, όπου οι στρατιώτες αντιμετώπισαν τα ίδια συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου έχουν φτάσει τουλάχιστον 60-70 περιστατικά. Επίσης, άλλα 75 κρούσματα γαστρεντερίτιδας έχουν σημειωθεί στο στρατόπεδο.



Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο στρατόπεδο του Ναυπλίου, σύμφωνα με τον νομίατρο, σημειώθηκαν μόνο στον έναν από τους τρεις λόχους
Ωστόσο, ελάχιστοι από όσους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Συναγερμός σήμανε και στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης της πόλης, αφού κάποιοι θεωρούν ως αιτία των συνεχόμενων κρουσμάτων της γαστρεντερίτιδας το πόσιμο νερό. Η Δημοτική Επιχείρηση προχώρησε στην υπερχλωρίωση του νερού της πόλης. Οι οδηγίες που έδωσε στους κατοίκους της περιοχής είναι να μην πίνουν το νερό λόγω της υπερχλωρίωσης.
Ελήφθησαν επίσης δείγματα νερού για εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων όπως ανακοινώθηκε θα γίνουν γνωστά σήμερα.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης πάντως, κ. Αδριανός Ανυφαντής, μιλώντας στο «Εθνος» προσπάθησε να «ενοχοποιήσει» το εμφιαλωμένο νερό που καταναλώνεται από πολλούς κατοίκους του Ναυπλίου. Οπως δηλώνει ο κ. Ανυφαντής, «ή υπάρχει μολυσμένη παρτίδα νερού εταιρειών που προκάλεσε τη γαστρεντερίτιδα ή έχει σημειωθεί κάποια διαρροή του δικτύου ύδρευσης».
Μεγάλη, επίσης, κινητοποίηση υπήρξε από την Υγειονομική Υπηρεσία Ναυπλίου. Ο νομίατρος κ. Γιώργος Γιαννόπουλος έδωσε αμέσως εντολή να ελεγχθεί τόσο το νερό ύδρευσης της πόλης, όσο και σε αποθήκες καταστημάτων που πωλούν εμφιαλωμένο νερό στο Ναύπλιο.
Οπως λέει, δεν βρέθηκαν παραβάσεις στον τρόπο αποθήκευσης του εμφιαλωμένου νερού. Τονίζει, επίσης, ότι δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί και να ελεγχθεί ένας συγκεκριμένος αγωγός του δικτύου ύδρευσης, αφού τα κρούσματα που σημειώθηκαν προέρχονται από διαφορετικές περιοχές του Ναυπλίου.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κ. Γιαννόπουλος στο «Εθνος» «τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο στρατόπεδο σημειώθηκαν μόνο στον έναν από τους τρεις λόχους όπου μάλιστα οι στρατιώτες αποφεύγουν να πίνουν νερό της πόλης και αγοράζουν εμφιαλωμένο».
ΑΚΗΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

KAI MH XEIROTERA ΝΑ ΛΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ.