Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ο «κανένας» των εκλογών και το μήνυμα

ΝΙΚΗΤΗΣ και μάλιστα με άνετη αυτοδυναμία - αν ψηφιζόταν - είναι ο «κανένας», σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Στην Αργολίδα 43.719 ψηφοφόροι, από τους 96.657 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, αρνήθηκαν να επιβραβεύσουν οποιοδήποτε από τα 27 κόμματα που κατέβηκαν στις Ευρωεκλογές,. Δηλαδή οι μισοί σχεδόν απ΄ όσους έχουν δικαίωμα ψήφου, ένιωσαν αηδιασμένοι από τη διαμορφούμενη πολιτική κατάσταση της υποκρισίας της ρεμούλας.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ του μισού σχεδόν πληθυσμού του νομού -αλλά και Πανελλαδικά-, αποτελεί ένα ηχηρό χαστούκι προς όλα τα κόμματα, τα οποία δεν εμπιστεύεται πλέον ο κόσμος, με δική τους φυσικά υπαιτιότητα.
Η ΟΡΓΗ, η αγανάκτηση και η απογοήτευση του κόσμου, που δεν επέλεξε κανένα κόμμα, είτε απέχοντας από την ψηφοφορία, είτε επιλέγοντας άκυρο και λευκό, ήταν η αιτία της απόφασής του αυτής και όχι η αδιαφορία. Αν μάλιστα υπολογιστούν στους αγανακτισμένους και όσοι επέλεξαν να ψηφίσουν κάποιο από τα πολύ μικρά κόμματα που δεν εκλέγονται ποτέ, τότε το ίδιο μήνυμα το στέλνουν πολύ περισσότεροι.
ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΧΗΡΟ όμως ήταν και από την Αργολίδα, το χαστούκι που έριξαν οι ψηφοφόροι στους «γαλάζιους» και «πράσινους», ανεξάρτητα του ποσοστού που πέτυχαν (στο οποίο δεν υπολογίζεται η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά, γιατί έτσι συμφέρει το σύστημα).
ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, «ζεματίστηκαν» σε αυτές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία «τσουρουφλίστηκε» χάνοντας 9.771 ψηφοφόρους από τις ευρωεκλογές του 2004 και το ΠΑΣΟΚ - παρά τα πανηγύρια του για το δήθεν αυξημένο ποσοστό – έχασε 1.756 ψηφοφόρους στο νομό.
ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ το μήνυμα των πολιτών; (Απ΄ ότι φαίνεται ακόμα το …σκέπτονται).

Δεν υπάρχουν σχόλια: