Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Οι αιρετοί και ο πολίτης

Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ενός φίλου αναγνώστη, που δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τα κοινά, ήταν εύστοχη και γεμάτη απορίες:
- «Έχουμε προεκλογική περίοδο για δημοτικές εκλογές;»
- Φυσικά όχι, είναι η απάντηση. Όμως στο Ναύπλιο, κάτι συμβαίνει που οδηγεί όλους εμπλεκόμενους με τα δημοτικά, σε αυτή την κατεύθυνση.
Η ΔΗΛΩΣΗ Αναγνωσταρά το βράδυ της εκλογής του στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ότι δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα δημάρχου, προφανώς δημιούργησε αυτό το κλίμα. Και αντί η αντιπολίτευση και οι φέροντες ως υποψήφιοι δήμαρχοι να ελέγχουν και να πιέζουν τη δημοτική αρχή για να παράγει έργο ώστε να μην πάνε χαμένα για την πόλη τέσσερα ολόκληρα χρόνια, αναλώνονται σε εντυπωσιακές αλλά λαθεμένες κινήσεις προβολής τους, που δεν ωφελούν σε τίποτα.
ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ συμβαίνει αυτό που γίνεται στο Ναύπλιο. Τελικά φαίνεται ότι οι αυτοδιοικητικοί πασχίζουν για την εξουσία, όσο και οι πολιτικοί. Και ίσως περισσότερο, μιας και ο δήμος αποτελεί ένα σκαλοπάτι για την περαιτέρω ανέλιξή τους.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ, παρασύρεται και ο Τύπος κάνοντας τους τα χατίρια. Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τον πολίτη που θέλει να αλλάξει όψη η γειτονιά του, να μαζεύονται τα σκουπίδια του, να καθαρίζεται το πάρκο που παίζει το παιδί του, να ανάβουν τα φώτα στο δρόμο έξω από το σπίτι του, να πίνει καθαρό νερό, να κολυμπάει σε καθαρές θάλασσες και ό,τι άλλο απαιτεί και δικαιούται από τον δήμο του να το απολαμβάνει.
ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ οι αιρετοί τί επιθυμεί ο πολίτης που τους ψηφίζει, τότε και οι δήμοι θα λειτουργήσουν καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: