Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Το ρουσφέτι πέθανε, ζήτω το ρουσφέτι

ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ανέτειλε και το «κατόπιν ενεργειών μου» από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καλά κρατεί. Η επιλογή με γεωγραφικά κριτήρια του νέου κυβερνητικού σχήματος, που προέκυψε από τον ανασχηματισμό, αυτό δείχνει. Περιοχές που είναι δεδομένες για τη Νέα Δημοκρατία - όπως η Αργολίδα - δεν συμπεριελήφθησαν στον χάρτη, ενώ περιοχές στις οποίες αντιμετωπίζει προβλήματα το κυβερνών κόμμα, έτυχαν υπουργοποίησης των βουλευτών τους.
ΓΙΑΤΙ; ΜΑ για να εξυπηρετήσουν και να αντλήσουν αντίστοιχα ψήφους. Αυτό προκύπτει άλλωστε και από τις δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή Γιάννη Μανώλη, στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον «α». Λέει ο Μανώλης ότι «η θέση του υπουργού, θα μπορούσε να βοηθούσε την περιοχή μου περισσότερο» και ότι αυτό «θα ήταν μία ανταμοιβή στην περιοχή που δίνει μεγάλα ποσοστά στη Νέα Δημοκρατία».
ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ τα παραπάνω; Μα φυσικά, ένας υπουργός θα μπορούσε να μεροληπτήσει υπέρ του τόπου του και φυσικά θα περιμένει το αντάλλαγμα στις εκλογές. Έτσι θα είναι κερδισμένος και ο υπουργοποιηθείς υπουργός και το κόμμα του. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, σε έναν νομό - όπως η Αργολίδα - που λίγο πολύ είναι δεδομένη η υπερψήφιση της Νέας Δημοκρατίας και δεν υπάρχει πρόβλημα, με αυτήν την λογική, δεν χρειάζονται ούτε έργα, ούτε υπουργοί. Αντίθετα, εκεί που υπάρχει πρόβλημα, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι θα το λύσει με τα ρουσφέτια, είτε σε επίπεδο ψηφοφόρων, είτε σε επίπεδο δημοσίων έργων, εις βάρος φυσικά των υπολοίπων νομών.
ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ πέθανε, ζήτω το ρουσφέτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: