Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Κοντός: Δημοπρατείται ο Ανάβαλος

Πανικόβλητη η κυβέρνηση μετά τις αλυσιδωτές κινητοποιήσεις των αγροτών της Αργολίδας, την ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος από τα Μέσα Ενημέρωσης και την δήλωση Παπανδρέου για τον Ανάβαλο, και ενέταξε σήμερα στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» το έργο του Αναβάλου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Κοντού:
«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός ανακοίνωσε σήμερα την έγκριση παρεμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου στο Νομό Αργολίδας, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 40.500.000 €, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» .
«Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του έτους γίνεται η προκήρυξη και ακολουθεί η δημοπράτηση των εξής έργων, για τα οποία ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες:
Αναβάθμιση αντλιοστασίου & φράγματος Αναβάλου.
Βελτιώσεις υφιστάμενων δικτύων.
Μεταφορά Νερού σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτυα, Χώνικα και Δήμο Μιδέας.
Πέραν αυτών, εντός ενός μήνα προκηρύσσεται η χρηματοδότηση μελέτης για τα εξής έργα:
Μεταφορά νερού σε Πυργιώτικα, Επίδαυρο, Ασκληπιείο.
Μεταφορά νερού στην περιοχή Ερμιονίδας.
Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των παραπάνω έργων οριστικοποιήθηκε έπειτα από:
Τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κοντού στο Νομό Αργολίδας, στις 20-2-2008, με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων του Υπουργείου, υπηρεσιακών παραγόντων, του Νομάρχη, δημάρχων της περιοχής και εκπροσώπων των αγροτών.
Την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών από τη Νομαρχία Αργολίδας για τα πρώτα τρία έργα και τη δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών για την εκπόνηση μελέτης των άλλων δύο, που αποφασίστηκαν στη διάρκεια των διαβουλεύσεων μεταξύ του Υπουργείου και των τοπικών φορέων.
Τους επιτόπιους ελέγχους υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου στο δίκτυο του έργου.
Ο υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός δήλωσε τα εξής:
«Ολοκληρώνεται με επιτυχία μία διαδικασία που έχει ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες και είναι σημαντική για τον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας.
Τα έργα, για τα οποία ολοκληρώνονται οι απαραίτητες μελέτες, δημοπρατούνται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ενώ άμεσα ξεκινά, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου, η σύνταξη των σχετικών μελετών για τα υπόλοιπα έργα που προτάθηκαν από την πλευρά της Νομαρχίας, σε συνεννόηση με τους λοιπούς φορείς της περιοχής.
Από την πλευρά μας, ως Υπουργείο, δουλεύουμε με σχέδιο και καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα το συντομότερο δυνατό.
Μπροστά στο σκοπό αυτό, θέλω να τονίσω, πως περιττεύουν οι κινδυνολογίες και οι απέλπιδες προσπάθειες εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία καλά θα κάνει να αναλάβει τις ευθύνες της για τα όσα επί δεκαετίες δεν έκανε για την Αργολίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: