Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Παράρτημα της Βουλής το Βουλευτικό του Ναυπλίου





Το πρώτο Βουλευτικό στο Ναύπλιο, να λειτουργεί υποστηρικτικά προς όλες τις εθνικές και διεθνικές πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται για το Κοινοβούλιο, ζήτησε η αντιπρόεδρος της Βουλής Έλσα Παπαδημητρίου.

Στην πανηγυρική εκδήλωση της Βουλής που έγινε την Κυριακή στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας τόνισε αναφερόμενος στο πρώτο Βουλευτήριο της αναγεννημένης Ελληνικής Πολιτείας: «εδώ, ξεκίνησε η πορεία του Κοινοβουλευτισμού του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Εδώ, βρίσκονται οι ρίζες της σημερινής Βουλής των Ελλήνων. Ξαναγυρίζουμε, λοιπόν, τιμάμε και αναδεικνύουμε τους τόπους, που η Δημοκρατία μας έβαλε τις ρίζες της». Και πρόσθεσε: «θεμέλιος χώρος της Αθηναϊκής Δημοκρατίας είναι η Πνύκα. Θεμέλιος χώρος της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας είναι το Ναύπλιο. Είμαστε εδώ για να αποδώσουμε την πρέπουσα τιμή εκεί, όπου ανήκει».

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Βουλής Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία εκλέγεται στην εκλογική περιφέρεια της Αργολίδας, είπε: «Αυτό το ιστορικό κτίριο, το χτισμένο από τις πέτρες του λεηλατημένου θησαυροφυλακίου των Μυκηνών, τζαμί και εκκλησιά του Δήμου, δικαστήριο και τελικά πρώτο βουλευτήριο της Ελεύθερης Ελλάδας, δανείζει το συμβολισμό που απαιτεί ως χωρικό υπόβαθρο η σημερινή εκδήλωση, μοναδική ως προεόρτιο της αυριανής ημέρας της Δημοκρατίας για όλα τα 158 κράτη της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης που γιορτάζουν αύριο στις αίθουσες των ολομελειών τους».

Ζήτησε τέλος για το πρώτο Βουλευτικό να συνεχίζει να λειτουργεί υποστηρικτικά προς όλες τις εθνικές και διεθνικές πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται για το Κοινοβούλιο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Βουλής, οι βουλευτές του νομού Αργολίδας Γιάννης Μανώλης (Ν.Δ) και Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), ο Νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, δήμαρχοι και φορείς της πόλης.

Επίσης η πρώην βουλευτής και κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός Άννα Συνοδινού, διάβασε κείμενα του Θουκυδίδη και του Μακρυγιάννη για τη Δημοκρατία, αλλά και διατάξεις συνταγμάτων της χώρας από το Σύνταγμα της Επιδαύρου μέχρι το Σύνταγμα του 1975.

Δεν υπάρχουν σχόλια: