Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Καυτή πατάτα τα σκουπίδια


Τίποτα δεν άλλαξε τα τελευταία χρόνια στο θέμα των σκουπιδιών και των παράνομων χωματερών, παρότι ήταν γνωστό ότι κάποια στιγμή ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι. Τόσο οι αιρετοί όλων των βαθμίδων, όσο και η πολιτεία αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν το σημαντικό αυτό ζήτημα.

ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ για τους δημάρχους και για τους περιφερειάρχες αποτελεί το άλυτο θέμα των σκουπιδιών. Ίσως σύντομα να γίνει το θέμα που θα στρέψει τους πολίτες εναντίον τους και δεν θα τολμούν να κυκλοφορούν στους δρόμους (όπως οι βουλευτές δεν κυκλοφορούν πλέον λόγω της κρίσης), αν τελικά η επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγγίξει την τσέπη των δημοτών.

ΗΔΗ οι δρόμοι σε Κρανίδι και Τρίπολη έχουν μετατραπεί σε μίνι χωματερές και σύντομα αν δεν βρεθεί λύση, το ίδιο θα γίνει ντόμινο σε όλο και περισσότερες πόλεις.

ΗΜΙΜΕΤΡΑ και αποσπασματικές λύσεις, όπως κάποιοι παραπεταμένοι κάδοι ανακύκλωσης ή κάποιοι δεματοποιητές δεν έλυσαν το πρόβλημα, το οποίο αντίθετα αυξήθηκε αντί να μειωθεί.

ΚΑΝΕΝΑΣ τόσα χρόνια δεν κατάφερε το αυτονόητο, δηλαδή να καθοριστούν οι χώροι που θα μπορούσαν να κατασκευαστούν οι υποδομές υποδοχής των σκουπιδιών και ήδη να λειτουργούν εργοστάσια επεξεργασίας. Ούτε βέβαια κανείς ασχολήθηκε ουσιαστικά με την ανακύκλωση, ώστε να μειωθεί ο μεγάλος όγκος των σκουπιδιών.

ΤΩΡΑ, ΚΑΤΑΪΔΡΩΜΕΝΟΙ και φοβισμένοι έρχονται όλοι και αναζητούν ευθύνες ο ένας από τον άλλον, λες και παίζουν πινγκ – πονγκ (όπως πετυχημένα ανέφεραν οι μηχανικοί του ΤΕΕ).

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΝΗ των πολιτών, γιατί τουλάχιστον το θέμα των σκουπιδιών είναι το πρώτο και κύριο που θα έπρεπε να είχε επιλυθεί εδώ και χρόνια, αντί να κατασκευάζονται έργα βιτρίνας, που σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύονται άχρηστα και αποκλειστικά ψηφοθηρικά…

…ΑΦΟΥ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ – παρότι υπήρχαν διαθέσιμα τα κονδύλια – να δημιουργήσουν τις υποδομές που απαιτεί η Ε.Ε. για τα σκουπίδια και τόσα χρόνια έκρυβαν «κάτω από το χαλί» το πρόβλημα και σφύριζαν αδιάφορα για τα απορρίμματα και την αναζήτηση λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: