Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μωρές παρθένες οι αυτοδιοικητικοί


ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ συμπεριφέρονται δήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες απέναντι στην πρόκληση του φυσικού αερίου που φτάνει στην Πελοπόννησο, όχι όμως και στις πόλεις τους.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΙΜΗ του πετρελαίου θέρμανσης ανεβαίνει στα ύψη με τα νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ενεργειακές απαιτήσεις τους, κανείς δεν νοιάζεται και δεν προγραμματίζει τίποτα για τα τοπικά δίκτυα Φυσικού Αερίου, παρότι ο κεντρικός αγωγός θα έχει φτάσει μέχρι την Μεγαλόπολη στο τέλος του 2013.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ δεν νοιάζεται για τα δίκτυα που θα μεταφέρουν το Αέριο στις πόλεις και στα σπίτια. Η υποδομή που θα χρειαστεί για να φτάσει το Φυσικό Αέριο στον απλό καταναλωτή, δεν βρίσκεται καν στην σκέψη κανενός. Όλοι πανηγυρίζουν που το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα τροφοδοτείται με Αέριο από τον Ιούνιο του 2013, αλλά κανείς δεν σκέπτεται ότι κάτι πρέπει να γίνει, ώστε τα αγαθό αυτό να φτάσει και στα σπίτια μας.

ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ  ζητούσαν απεγνωσμένα από τις σώφρονες να τους δώσουν λίγο λάδι για να ανάψουν τα λυχνάρια τους, έτσι και αυτοί που διαφεντεύουν τις τύχες του τόπου, θα βγουν και θα ζητιανεύουν αγωγούς, όταν θα ανακαλύψουν ότι έχουν μείνει εκτός «νυμφώνως» (και φυσικά θα αρχίσουν τις συνήθεις γνωστές αόριστες καταγγελίες για εκείνους που άφησαν χωρίς Φυσικό Αέριο τον τόπο τους – ή θα μιξοκλαίνε για την  κακή τους τύχη).

ΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ από τώρα, θα περνάνε τα χρόνια και το Φυσικό Αέριο θα παραμένει μακρινό όνειρο, παρότι ο κεντρικός αγωγός θα βρίσκεται μια σπιθαμή δίπλα στις πόλεις.

ΗΔΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ του 2013 ο αγωγός που θα ξεκινά από τους Αγίους Θεοδώρους θα τροφοδοτεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, δήλωσε ξεκάθαρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ Γεώργος Παπαρσένος. Αντίθετα σχετικά με την διασύνδεση των πόλεων μίλησε μόνο για …μελέτες.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ απομένει για να φτάσει το Φυσικό Αέριο στο πεζοδρόμιο του σπιτιού σας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: