Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Οι πολιτικές παρεμβάσεις και το Τόμκο


Τελικά δεν λειτουργεί τίποτα στην Ελλάδα. Φάνηκε περίτρανα στην απλή (;) περίπτωση της απομάκρυνσης από το λιμάνι του Ναυπλίου του σαπιοκάραβου Τόμκο που είχε κατασχεθεί και παρέμενε σε περίοπτη θέση την τελευταία 2ετία.

Μέχρι και παρεμβάσεις των τοπικών βουλευτών, του δημάρχου και φορέων χρειάστηκαν για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπόδιζαν την απομάκρυνση του κατασχεμένου πλοίου, το οποίο μάλιστα κινδύνευε να βυθιστεί μέσα στο λιμάνι απειλώντας την πρόκληση περιβαλλοντικής καταστροφής!!!

Παρόλα αυτά, μέχρι χθες που εδέησε και απομακρύνθηκε το πλοίο, έμεναν όλοι τους στις …υποσχέσεις, με την ανάμνηση παράλληλα των δεκάδων ανακοινώσεων που εκδίδονταν περί της άμεσης επίλυσης του προβλήματος.

Με την ευκαιρία, οι βουλευτές που αναλώθηκαν σε παρακάλια και σε παρεμβάσεις για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, δεν θα ήταν προτιμότερο να αξιοποιήσουν την θλιβερή εμπειρία που απέκτησαν, ώστε να ασκήσουν τον πραγματικό τους κοινοβουλευτικό ρόλο για την εξολοκλήρου αντιμετώπιση του τέρατος της γραφειοκρατίας;

Μεγαλύτερη υπηρεσία θα προσέφεραν έτσι στον τόπο και με το δίκιο τους θα πανηγύριζαν για το κατόρθωμά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: