Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κάπου υπάρχει ελπίδα

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ της σταγόνας συνεχίζεται από την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η ανασφάλεια έχει κυριεύσει τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ μισθών και συντάξεων, η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, τα νέα μέτρα που εξαγγέλλονται, αλλά κυρίως αυτά που διαρρέεται ότι θα ακολουθήσουν, έχουν δημιουργήσει μια αρρωστημένη κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, χωρίς τέλος.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ οι συνεχείς ανατιμήσεις στην αγορά από τις μεγάλες επιχειρήσεις δείχνουν την παταγώδη αποτυχία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να τιθασεύσει ακόμα κι τις τιμές των βασικών προϊόντων πρώτης ανάγκης, δείχνοντας ότι ο έλεγχος έχει χαθεί παντελώς.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως κάποιοι μικροί επιχειρηματίες που δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι και κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να ζωντανέψουν τις επιχειρήσεις τους με προσφορές ή με επιπλέον παροχές, αν και σκοντάφτουν στην αβεβαιότητα των καταναλωτών. Και όμως κάποιοι μικροί επιχειρηματίες δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια και επιμένουν να προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανές τις δουλειές τους. Αυτοί, έχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την στενωπό. Κάπου υπάρχει ελπίδα.

ΑΡΚΕΙ Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της κυβέρνησης εντός και εκτός των συνόρων, που σέρνει και μεταθέτει το πρόβλημα και η αναποφασιστικότητα των κομμάτων που την στηρίζουν, να σταματήσει. Έτσι, θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα η οικονομία και η υγιής επιχειρηματικότητα να τραβήξει το …κάρο μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: