Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Οι εκπτώσεις και η στήριξη της τοπικής αγοράς

ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ στηρίζει τις ελπίδες του αυτή τη φορά ο εμπορικός κόσμος, αφού η αγοραστική κίνηση των ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν έδωσε την απαιτούμενη ώθηση, ώστε τα μαγαζιά να αντέξουν τη νέα χρονιά.
Η ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ επίθεση που έχουν δεχθεί από την ίδια την πολιτεία, η οποία με τις καθημερινές νέες εισφορές και τα χαράτσια της, δίνει το τελικό χτύπημα στα καταστήματα που ήδη έχουν πληγεί από την ξηρασία στα ταμεία τους, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν δεν στηριχτεί έμπρακτα η τοπική αγορά από τους ντόπιους της κάθε περιοχής. Τα λέγαμε ξανά και τα επαναλαμβάνουμε:

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ λοιπόν και οι καταστηματάρχες να προσφέρουν από την πλευρά τους ποιότητα και χαμηλές τιμές. Μόνον έτσι θα πεισθεί ο καταναλωτής να ψωνίσει από από την τοπική αγορά, κυρίως τώρα που μετράει το κάθε του ευρώ. Και για να προτιμήσει να ψωνίσει ο καταναλωτής από τα τοπικά μαγαζιά, δεν αρκεί μόνο η πρόθεση αλλά και οι πραγματικά χαμηλές τιμές που θα προσφέρουν οι ντόπιοι έμποροι.

ΕΣΤΩ και αυτά τα λιγοστά ψώνια που θα κάνει ο καθένας μας τις ημέρες των εορτών είναι πολύ σημαντικό να γίνουν στα ντόπια καταστήματα, αφού η βιωσιμότητα των περισσοτέρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων κρέμεται από μία κλωστή. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι καταναλωτές αλλά και οι έμποροι, ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα τις τιμές τους.

Η ΣΤΗΡΙΞΗ της τοπικής αγοράς αφορά όλους μας, αφού διατηρεί θέσεις εργασίας, δημιουργεί εισοδήματα για την περιοχή και εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των  κατοίκων.

ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ επομένως την τοπική αγορά, στηρίζουμε τον ίδιο τον εαυτό μας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης, αφού τα χρήματα δεν φεύγουν από τον τόπο και επιστρέφουν εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: