Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ναύπλιο | Ψήφισμα για τη διατήρηση του Νοσοκομείου

ΕΘΝΟΣ 7.2.2011
Το μέλλον του Νοσοκομείου Ναυπλίου απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, έπειτα από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της Αργολίδας που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενο λουκέτο, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων που αναμένονται στο επόμενο διάστημα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Με πρωτοβουλία του δημάρχου Ναυπλίου, Παναγιώτη Αναγνωσταρά, την Παρασκευή κλήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και τελικά εκδόθηκε ψήφισμα με το οποίο ζητείται η διατήρηση της λειτουργίας του νοσοκομείου της πόλης.

Σημειωτέον ότι στον Νομό Αργολίδας υπάρχουν και λειτουργούν σε απόσταση μόλις δώδεκα χιλιομέτρων δύο νοσοκομεία, του Ναυπλίου και του Αργους, τα οποία από πολλούς θεωρούνται ισοδύναμα. Οπως δήλωσε ο κ. Αναγνωσταράς, «απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου. Το Ναύπλιο ως πρωτεύουσα του νομού το δικαιούται».
Σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Δήμητρα Καλομοίρη, η οποία παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του συμβουλίου, από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, με ανάπτυξη κλινών και ανάπτυξη κλινικών που δεν υπήρχαν.
Υπενθύμισε δε την καλή βαθμολογία και τους υψηλούς δείκτες αποδοτικότητας που απέσπασε το Νοσοκομείο Ναυπλίου σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Πρόσθεσε ακόμα, προκειμένου να καταλαγιάσει τις ανησυχίες, ότι αυτήν τη στιγμή κανένας σχεδιασμός για τα νοσοκομεία δεν έχει ολοκληρωθεί.
Αρκετοί από τους φορείς και τους συμβούλους που τοποθετήθηκαν, τάχθηκαν υπέρ της συμπληρωματικής λειτουργίας των δύο νοσοκομείων με ενιαία διοίκηση.
Ακης Γκάτζιος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορουσε να υπαρχει ενα, μεγαλυτερο, κεντροβαρικα, με πολυ πιο καλη προσβαση, με πολυ καλυτερες δυνατοτητες υπηρεσιων και χωρων επεκτασεων, σταθμευσης κλπ. Τωρα, ειδικα του Ναυπλιου, ειναι πνιγμενα απο χωρους. Στην Δαλαμαναρα π.χ. θα ηταν πιο βολικο για ολους και επιπλεον και για τους εκτος των δυο πολεων.
Πολιτικες και παλι?