ΟΥΡΕΣ σχηματίζουν στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους μικρά παιδιά και ενήλικες με φλεγμονές, επειδή κανένας δεν φρόντισε να τους προστατεύσει από τα …κουνούπια. Όσο κι αν μοιάζει με ανέκδοτο, είναι πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει εδώ στην σύγχρονη Αργολίδα και όχι σε μια τριτοκοσμική χώρα.
ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ τα κονδύλια της νομαρχίας ακόμα και για τα συνήθη ραντίσματα κατά των κουνουπιών που πρέπει να γίνονται κάθε άνοιξη – όπως παραδέχονται επισήμως οι υπηρεσίες τους, αλλά και οι δήμοι πάντα ως ουραγοί των καταστάσεων προσπαθούν την τελευταία στιγμή να φροντίσουν τους δημότες τους με «πασαλείμματα». Ποιος φρόντισε άραγε τόσα χρόνια να κλείσουν τα ανοιχτά φρεάτια ή να απομακρυνθούν τα λιμνάζοντα νερά και να αποτραπούν οι πλημμύρες; Αλλά είπαμε πάντα φταίει ο «κακός μας ο καιρός».
Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ της πολιτείας, την στιγμή που καιροφυλακτεί ένας επικίνδυνος ιός - αυτός του Δυτικού Νείλου, φτάνει μάλιστα σε τέτοιο σημείο που κανένας από τους …υπεύθυνους (;) φορείς να μην ξέρει τις αρμοδιότητές του. Κάπως έτσι ερμηνεύεται, πώς καταχωνιάστηκε στα συρτάρια της νομαρχίας Αργολίδας, η εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας που προειδοποιούσε από τις 29 Απριλίου 2010 για το πρόβλημα που οι ειδικοί προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθεί και προτείνονταν μέτρα αντιμετώπισης.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ λοιπόν μετά από αυτά, τα απλά άλυτα θέματα, να εμπιστευόμαστε την αυτοδιοίκηση και να βασιζόμαστε σε αυτήν; Όταν νομαρχία και δήμοι είναι ανίκανοι ακόμα και τα κουνούπια να διώξουν, τί να περιμένουμε όταν πρόκειται για μεγάλες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν αναπτυξιακά την περιοχή και όλους εμάς;
Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ τίθεται άραγε ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοέμβρη;
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου