Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Η μικροεγκληματικότητα του Μαρκογιαννάκη

ΔΕΝ ΞΕΡΩ σε ποιους πιστεύει ότι απευθύνεται ο υφυπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, όταν τα βλέπει όλα ρόδινα στην Αργολίδα σε σχέση με την αστυνόμευση. Προφανώς όμως δεν απευθύνεται στους πολίτες που κλειδαμπαρώνονται καθημερινά στα σπίτια τους και είναι έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, για να σωθούν από την εγκληματικότητα. Ή τον εξέθεσαν οι υφιστάμενοί του με την ελλιπή ενημέρωση που του έδωσαν για τα προβλήματα που υπάρχουν στον νομό, ή αρκέστηκε να θυμηθεί όσα ίσχυαν όταν υπηρετούσε στο Ναύπλιο ως εισαγγελέας. Όμως οι εποχές άλλαξαν και καθημερινά τα προβλήματα με την έλλειψη αστυνόμευσης πληθαίνουν.
Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ μιλώντας για μικροεγκληματικότητα και λέγοντας ότι «η περιοχή της Αργολίδος είναι μία από τις πλέον φιλήσυχες περιοχές της Ελλάδας», αγνοεί την μάστιγα των ναρκωτικών που πληγώνει καθημερινά τη νεολαία, αγνοεί τις εκατοντάδες διαρρήξεις και κλοπές που καταγράφονται, αγνοεί τα γκέτο αλλοδαπών που δημιουργούνται στο Άργος και σε άλλες περιοχές, δεν γνωρίζει ούτε καν την αγωνία των αστυνομικών που φοβούνται όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν το έγκλημα μόνοι τους, οδηγώντας ένα περιπολικό χωρίς συνοδό.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ αγνοεί ότι το νέο οργανόγραμμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας είναι ήδη πεπαλαιωμένο, αφού οι ανάγκες διαφοροποιούνται καθημερινά με την αύξηση του μόνιμου πληθυσμού και την κατακόρυφη αύξηση τα τριήμερα και το καλοκαίρι λόγω των χιλιάδων επισκεπτών.
ΔΙΚΑΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ αντιμέτωπος με την οργή των συνδικαλιστών αστυνομικών που του «χάλασαν» την φιέστα της προεκλογικής περιοδείας του με το υπόμνημα που του παρέδωσαν και έδωσαν στη δημοσιότητα. Και …έτσουξε την πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας το συμπέρασμα του υπομνήματος που του παραδόθηκε: «όλοι οι ένστολοι αναμέναμε από εσάς, να δώσετε λύσεις σε προβλήματα που ταλάνιζαν τον κλάδο μας και είχαν επιπτώσεις στο εργαζόμενο προσωπικό, με αντίκτυπο στην κοινωνία μας και αποδέκτες τους πολίτες. Όμως, παρά την παρέλευση αρκετού χρονικού διαστήματος από την ένταξη της ΕΛ.ΑΣ στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρατηρούμε ότι δεν έχουν δοθεί οι αρμόζουσες λύσεις στα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας».
ΑΝΑΒΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ απανωτά ο πρώην εισαγγελέας με όσα διάβασε στο υπόμνημα των αστυνομικών, όμως η λύση πρέπει να δοθεί με τομές και με νέο οργανόγραμμα αν πραγματικά η πολιτική ηγεσία θέλει να δώσει λύσεις και να μην αρκείται απλά σε φιέστες επισκέψεων στα αστυνομικά τμήματα. Εκτός κι αν έχει αποφασίσει η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ να παρακολουθεί τα τρομοκρατικά κτυπήματα στην Αθήνα ευχόμενη να μην συμβούν άλλα και να αφήνει την επαρχία έρμαιο στους …μικροεγκληματίες του Μαρκογιαννάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: