Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009

Ο Αβραμόπουλος και τα δύο νοσοκομεία

ΚΟΥΒΕΝΤΑ δεν είπε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος για το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με τις ελλείψεις ειδικοτήτων που παρουσιάζονται λόγω ακριβώς της μη συμπληρωματικής λειτουργίας των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου. Ούτε βέβαια είπε τίποτα για την δημιουργία ενός νέου Ενιαίου Νομαρχιακού νοσοκομείου – όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε να μην πει- μιας και το …πουλάκι πέταξε για την Αργολίδα λόγω υπαιτιότητας των τοπικών παραγόντων, από την εποχή που υπουργός Υγείας ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Η ΠΟΛΙΤΗΣ που τόλμησε να πλησιάσει τον Αβραμόπουλο στο Κεφαλάρι και να του πει ότι δεν υπάρχουν εντατικές και ότι το νοσοκομείο του Άργους δεν έχει καν ένα ασθενοφόρο, μίλησε με την γλώσσα του οποιουδήποτε πολίτη αυτού του τόπου που αγωνιά για την υγεία του ίδιου ή των συγγενών του.
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ του παιδιού που έχασε την ζωή του, επειδή δεν υπήρχε η ειδικότητα που θα του χάριζε την ζωή στο νοσοκομείο Ναυπλίου, είναι δείγμα των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν.
Ο ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ που δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στην εγχείρηση ασθενούς, επειδή ήταν άρρωστος και δεν υπήρχε άλλος να τον αντικαταστήσει, μόνο ο ίδιος ξέρει πώς με την αρτηριακή του πίεση στα ύψη, βρισκόταν έστω στον χώρο εργασίας του, αντί να αναρρώνει στο σπίτι του.
Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ επί μακρόν του αξονικού τομογράφου – στο παρελθόν - μέχρι να επανδρωθεί το νέο τμήμα ή η επί σειρά ετών υπολειτουργία του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ για τον ίδιο ακριβώς λόγο, είναι ένα ακόμα δείγμα των αξεπέραστων προβλημάτων που υπάρχουν.
Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ όταν εφημερεύει το ένα ή το άλλο αντίστοιχα νοσοκομείο είναι εμφανής πλέον σε καθημερινή βάση στα δύο νοσοκομεία.
Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ και νοσηλευτών να μην κάνουν το τραγικό λάθος, όταν από την υπερκόπωση δεν κλείνουν μάτι για να καλύψουν τις ελλείψεις σε προσωπικό είναι γνωστή και έχει εκφραστεί από τους ίδιους δημόσια στο παρελθόν.
ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ τα όποια συντεχνιακά και τοπικιστικά προβλήματα κάποια στιγμή τα δύο νοσοκομεία πρέπει να λειτουργήσουν συμπληρωματικά. Ποιος υπουργός όμως θα έχει το θάρρος να τα βάλει με το κατεστημένο;

1 σχόλιο:

Γιώργης Χολιαστός είπε...

ΑΒΡΑΜΌΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΑΛΉΘΗΣ

Ύφος έχω μπλαζέ
και μ’ αυτό λαέ χαζέ
σε τουμπάρω.
Κι είμαι τόσο καλός
που σε πείθω ασφαλώς
κι ας σνομπάρω.

Βασιλείου αγνοώ
και θρασέως βοώ:
είμαι πρώτος!
κι ας μην είμαι παρά
ενός μόνο παρά
καμαρότος.

Όσο άλλος κανείς,
υπουργός, ευγενής,
λίγο είρων.
στα χαρτιά καταργώ
και τη γρίππη εγώ
την των χοίρων.

Και με όλα μου αυτά
να με δει όποιος ζητά-
τέτοια χάλια-
ψάχνει μες στις αυγές
κι όχι ως θα ’πρεπε μες
στα σκοτάδια.

Γιώργης Χολιαστός