Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009

Η πίκρα του ακριβού καφέ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να χαρακτηριστεί ως ακριβή πόλη το Ναύπλιο, και να δυσφημιστεί παρά τις προσπάθειες πολλών επαγγελματιών να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές. Ο περιβόητος καφές και η εκτοξευμένη στα ύψη τιμή του, κάνει την ζημιά εδώ και χρόνια και η ζημιά αυτή λειτουργεί αθροιστικά και δημιουργεί μια εικόνα εξωπραγματική για την ίδια την πόλη και την οικονομία της.
ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ οικονομικής, κάποιοι θα πρέπει να προβληματιστούν και να προτείνουν λύσεις πριν να είναι αργά και το Ναύπλιο χάσει και τους Έλληνες επισκέπτες των Σαββατοκύριακών, μετά την απώλεια των ξένων τουριστών.
ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ που εκτοξεύτηκαν αλόγιστα στα ύψη τα προηγούμενα χρόνια και ο λεγόμενος «αέρας» που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των καφετεριών ο οποίος ανέρχεται σε ποσά …επιστημονικής φαντασίας, αλλά και τα δημοτικά τέλη τα οποία μεν πρέπει να εισπραχθούν για όφελος του δήμου, αλλά να σταματήσουν να αυξάνονται, δεν μπορούν να πληρώνονται μόνο από τον καφέ του πελάτη.
ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι επαγγελματίες πρέπει να προβληματιστούν για το μέλλον τους και μαζί με άλλους φορείς και μπροστάρη τον δήμο που πρέπει να προβληματιστεί για το μέλλον της βαριάς βιομηχανίας του Ναυπλίου που είναι ο τουρισμός, πρέπει να αναζητήσουν λύσεις. Όσο καλή κι αν είναι η θέα, όσο καλή κι αν είναι η παροχή υπηρεσιών που προσφέρουν τα καταστήματα της πόλης, δεν μπορεί να πληρώνει ο πελάτης τον καφέ σαν χρυσάφι, με το αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ακριβή η πόλη και να χάσει ό,τι της επέμεινε, δηλαδή τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου.
ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ έχουν γίνει ανέκδοτο οι λογαριασμοί των καφετεριών του Ναυπλίου και πολλοί γεμίζουν τα παγκάκια της παραλίας, αντί να πληρώνουν μια περιουσία για να απολαύσουν την ημέρα τους και την θέα που προσφέρει η πόλη πίνοντας «καφέ με πικρή γεύση και αλμυρή τιμή», όπως λένε οι επισκέπτες.
ΤΟ ΘΕΜΑ αφορά όλη την πόλη και όχι μόνο τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό. Γιατί σε αυτούς στηρίζεται μεγάλο μέρος της οικονομίας του Ναυπλίου μιας και εισάγουν «φρέσκο» χρήμα στην πόλη. Επομένως οι φορείς της πόλης δεν έχουν δικαίωμα να τους αφήνουν στην μοίρα τους, αλλά να ανακαλύψουν τον τρόπο που θα δώσει την λύση στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: