Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η ανασφάλεια και η απειλούμενη φοροκαταιγίδα


ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΙΣΤΕΙ από την αρχή η χώρα είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή, όταν συνεχίζει να μην λειτουργεί απολύτως τίποτα. Τα πάντα έχουν παγώσει στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, και η άγνοια για την επόμενη μέρα φρενάρει κάθε δραστηριότητα.

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ανασφάλεια και η συνεχώς απειλούμενη φοροκαταιγίδα, τεντώνουν τα νεύρα και την ανησυχία ότι θα αργήσει η χώρα να γυρίσει σελίδα. Το ίδιο το κράτος και η κυβέρνηση δείχνουν να βρίσκονται σε σύγχυση, με τους πάντες να επιθυμούν την έξοδο από την κρίση, αλλά αυτό να μην διαφαίνεται ότι μπορεί να συμβεί.

ΔΙΑΧΥΤΗ είναι και μία σιωπηρή, αλλά πολύ σαφής και δυνατή αντίδραση. Το θέμα είναι πώς θα  εκδηλωθεί. Άλλωστε η επιστράτευση επαγγελματικών κλάδων που έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση δείχνει φόβο για τις αντιδράσεις.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ θύελλα που βιώνει ο καθένας, επιβάλλει να μπορέσει αυτός ο τόπος για να ορθοποδήσει. Μπορεί η Ελλάδα να κάνει προόδους στους αριθμούς και στους δημοσιονομικούς της στόχους, όμως καταστρέφεται μια γενιά ανθρώπων οι οποίοι μέσα στην τόσο βαθιά και πρωτόγνωρη ύφεση, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους, χωρίς όμως πολλές φορές να τα καταφέρνουν. Την ίδια ώρα η ανεργία συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να είναι στην ημερήσια διάταξη τραγωδίες, κατεστραμμένες καριέρες, κατεστραμμένα σχέδια ζωής, όπως σημειώνει άλλωστε και ο ξένος τύπος.

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ απ΄ όλα είναι ότι σύμφωνα με έρευνες, τα δύο τρίτα των κατοίκων αυτής της χώρας, πιστεύουν πως η προσωπική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο αυτό το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: