Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Από πού πάνε για ανάπτυξη;


ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ οδεύουμε με την οικονομική κρίση, αν δεν ξεκινήσει επειγόντως η ανάπτυξη.

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ στην πόλη σε ώρες αιχμής αρκεί, για να διαπιστώσει και ο πιο αισιόδοξος, ότι δεν λειτουργεί τίποτα. Και όλα αυτά την ώρα που το καταθλιπτικό βλέμμα των επαγγελματιών οι οποίοι ψάχνουν με το ντουφέκι για να βάλουν στο ταμείο τους έστω και ένα ευρώ, μυρίζει …μπαρούτι.

ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΘΑΥΜΑ για το οποίο μας παραμυθιάζουν από τη στιγμή που η χώρα μπήκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν φαίνεται να έρχεται. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, φαίνεται ότι η χώρα αυτή, που όλοι θεωρούσαμε ότι είναι το κέντρο του κόσμου, μετατρέπεται όλο και πιο πολύ σε Αργεντινή της προηγούμενης δεκαετίας.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ προσπαθεί πλέον μόνο με επικοινωνιακές μεθόδους να ωραιοποιήσει την τραγωδία που ξεδιπλώνεται μπροστά της. Αλλά φως στο τούνελ δεν υπάρχει. Αντίθετα, πολλοί ισχυρίζονται ότι ο πάτος του βαρελιού είναι ακόμα πιο βαθιά.

ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να μην παράγουμε, τόσο πιο πολύ θα οδηγούμε την οικονομία στο τέλμα. Αλλά στην κατεύθυνση αυτή δεν φαίνονται ακόμα αποτελέσματα.

Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ κυβέρνηση αρκείται απλά να παρατηρεί την δημοσιονομική τρύπα και κατρακύλα και να αλλάζει τους φορολογικούς νόμους καθημερινά, σαν τα πουκάμισα.

ΠΟΤΕ θα βρούμε τελικά τον πολυπόθητο δρόμο για την ανάπτυξη; Υπάρχει μια πειστική απάντηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: