Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Μειώστε τα δημοτικά τέλη

ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ είναι πλέον η μείωση τρων δημοτικών τελών από τους ΟΤΑ που πρέπει να αντιληφθούν την οικονομική πίεση που δέχονται οι πολίτες, οι οποίοι δεν δύνανται πλέον να συνεισφέρουν όπως μπορούσαν στο παρελθόν.
ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ τέλη μπορούν ενδεχομένως να μειωθούν για το 2012, αν εξορθολογιστούν οι δαπάνες μετά το ράλι συνεχών αυξήσεων από τους περισσότερους δήμους, τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ έκανε την αρχή στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου μειώνοντας δραστικά κατά 5% τα τέλη στην πόλη και κατά 5,5% στα χωριά. Ανάλογα κινήθηκε πριν από μερικές ημέρες και ο δήμος Θεσσαλονίκης, μειώνοντας τις βασικές κατηγορίες δημοτικών τελών (καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού), από την επόμενη χρονιά κατά 7,5%. Ταυτόχρονα αυξάνει συνεχώς και ο κατάλογος των Δήμων που αποφασίζουν την μείωση των δημοτικών τελών σε όλη την Ελλάδα για τις ευπαθείς κατηγορίες δημοτών.

ΟΙ ΔΗΜΟΙ είναι ώρα να αναλογιστούν την δυσμενή οικονομική συγκυρία και να λάβουν απόφαση σταθμίζοντας τις τρομακτικές απώλειες που βιώνουν τα δύο τελευταία χρόνια στο εισόδημά τους οι πολίτες και οι επαγγελματίες.

ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ άλλωστε είναι να μειωθούν τα τέλη και να πληρώνονται, παρά αρχίσουν να πέφτουν τα φέσια βροχή από δημότες και επιχειρηματίες, που δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ των δήμων για το έτος 2012, αυτή τη φορά δεν πρέπει να συνταχθεί μόνο από τις υπηρεσίες. Χρειάζεται να εφαρμοστεί κοινωνική πολιτική από τους αιρετούς, με ταυτόχρονο εξορθολογισμό των δαπανών. Ώστε να μην μειωθούν αντίστοιχα, οι παροχές των δήμων προς τους δημότες.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ οι αιρετοί θα πρέπει να βάλουν σε λειτουργία όλο το ταλέντο τους, ώστε να καταφέρουν να υλοποιήσουν την μείωση, χωρίς απώλειες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: