Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο γιατρός και η κρίση


ΤΟ ΣΟΚ και το δέος που προκάλεσε η κρίση στην Κύπρο, για κάποιους που παρακολουθούσαν τις εξελίξεις ήταν αναμενόμενη εδώ και χρόνια…

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ φίλος μου από το Άργος, να προέβλεπε τις εξελίξεις εδώ και δύο χρόνια και η Κυπριακή κυβέρνηση να μην γνώριζε αυτό που θα συνέβαινε. Και βέβαια ο Κύπριος φίλος, δεν είναι ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος, ούτε φυσικά μέντιουμ. Γιατρός είναι ο άνθρωπος, αλλά έχει ένα …κουσούρι: Διαβάζει τα νέα και εμβαθύνει σε αυτά προσπαθώντας να δει πίσω από τις λέξεις, ενώ βάζει παράλληλα και το μυαλό του να δουλεύει.

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ τυφλωμένοι από την ευημερία των τελευταίων χρόνων στη Μεγαλόνησο και έμπαιναν στην διαδικασία να σκεφθούν πώς λειτουργεί η οικονομία, καταλάβαιναν ότι αργά ή γρήγορα το τσουνάμι θα ερχόταν. Και μάλιστα, διέβλεπαν ότι θα είναι ακόμα χειρότερο και από αυτό που χτύπησε την Ελληνική οικονομία.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ όμως, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα προστάτευσαν το κράτος και τους πολίτες από την οικονομική καταστροφή. Με αποτέλεσμα και η Κύπρος να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα βιώνοντας την δική της τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: