Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Να κουνηθεί λίγο από την θέση της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης


Η ΕΛΛΕΙΨΗ αστυνόμευσης δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όλο το φάσμα της αντιμετώπισης της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, απ΄ όπου κι αν προέρχεται.

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ και οι ληστείες που έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο πρέπει κάποια στιγμή να σταθούν η αφορμή για να κουνηθεί λίγο από την θέση της η πολιτική ηγεσία και να φροντίσει για την επαρκή στελέχωση της αστυνομίας.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να μεταφέρει κατά περίπτωση την μισή σχεδόν αστυνομική δύναμη ενός νομού σε άλλους νομούς ή στην Αθήνα και να αφήνει ολόκληρες περιοχές γυμνές από αστυνόμευση στο έλεος των κακοποιών, μόνο προβλήματα δημιουργεί και αυξάνει κατακόρυφα το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων.

Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ αστυνομικών δυνάμεων πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η αστυνομία με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα.

ΑΛΛΙΩΣ θα συνεχίζονται οι ρατσιστικές εξάρσεις και η λογική αυτών που θέλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, βλάπτοντας ουσιαστικά την ίδια την κοινωνία και οδηγώντας την στην καταστροφή της.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ αισθήματος ασφάλειας για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων, καθώς και η εφαρμογή της νομιμότητας είναι απαραίτητη να γίνει μόνο από το κράτος και όχι από ομάδες αγανακτισμένων που θέλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

ΚΑΘΕ άλλη τακτική και φυσικά η παρατεινόμενη αδιαφορία ή η αδυναμία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την στελέχωση των υπηρεσιών, μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: