Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Αδιέξοδο στην αγορά

ΜΑΥΡΕΣ ημέρες περνούν οι περισσότεροι επαγγελματίες στα αστικά κέντρα του νομού. Στο Ναύπλιο και στο Άργος, χωρίς να εξαιρείται και η Ερμιονίδα, τα λουκέτα των καταστημάτων έχουν πάρει την μορφή επιδημίας.

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ πτώση του τζίρου, σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις που παραμένουν αυξημένες, αλλά και τα ενοίκια που σε αρκετές περιπτώσεις δεν μειώνονται είναι το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργεί τις συνθήκες κλεισίματος επιχειρήσεων, που άλλοτε ανθούσαν.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ η ανεργία κάνει άλματα ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, με τον προϋπολογισμό κάθε οικογένειας να μειώνεται σε επίπεδα τέτοια που δεν επαρκούν πλέον ούτε για την αγορά των αναγκαίων της καθημερινότητας.
Η ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ όλων για την πορεία της οικονοµίας της χώρας, όσο και για την προσωπική οικονοµική τους κατάσταση είναι ακόμα ένας παράγοντας που δεν αφήνει την αγορά να σηκώσει κεφάλι.
Η ΚΡΙΣΗ και τα λουκέτα που δημιουργεί καθημερινά, οδηγεί παράλληλα σε ραγδαία αλλαγή του χάρτη των επιχειρήσεων. Όπως για παράδειγμα σε εμπορικά στέκια του Ναυπλίου που φαίνεται πλέον να καταργούνται, μιας και η πελατεία περνάει απ΄ έξω, χωρίς να διαβαίνει το κατώφλι των καταστημάτων αυτών.
ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων του κράτους και την δημιουργία ενός φαύλου κύκλου που δεν οδηγεί πουθενά.
ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ στην τοπική αγορά παρατείνει την αγωνία για το αύριο. Ούτε οι εκπτώσεις άλλαξαν την εικόνα της τοπικής αγοράς, ούτε οι απόκριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: