Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Μπροστά σε δεκαεπτά δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκαν οι αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας Ναυπλίου, σε χωράφι λίγο έξω από την πόλη, φτάνοντας εκεί μετά από πληροφορίες που είχαν. Τα δενδρύλλια ήταν ανεπτυγμένα και έφταναν σε ύψος τα δύο μέτρα, ενώ υπήρχε και δίκτυο ύδρευσης ανάμεσά τους για να ποτίζονται από παρακείμενο υδραγωγείο.

Οι αστυνομικοί κρύφτηκαν πίσω από τα δενδρύλλια και περίμεναν υπομονετικά τον ιδιοκτήτη τους. Πράγματι λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε ένας άντρας για να τα ποτίσει. Αντιλήφθηκε όμως έγκαιρα τους αστυνομικούς και έτρεξε να φύγει. Μετά από καταδίωξη που κράτησε μία ολόκληρη ώρα κατάφεραν να τον συλλάβουν. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν που καλλιεργούσε τα δενδρύλλια κάνναβης, αλλά δήλωσε ότι η ιδιοκτήτρια του κτήματος, η οποία απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα από την περιοχή δεν γνώριζε τι γινόταν στο χωράφι της. Τα δενδρύλλια ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Εντωμεταξύ ακόμα 25 δενδρύλλια κάνναβης, που έφταναν σε ύψος τα τρία μέτρα, βρήκαν αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας Άργους. Τα δενδρύλλια είχαν φυτευτεί σε ένα χωριό κοντά στο Άργος, πίσω από μεγάλους θάμνους για να μην γίνονται εύκολα αντιληπτά, σε περιφραγμένο χωράφι, δίπλα σε ένα μαντρί.
Ιδιοκτήτες είναι δύο αδέρφια που συνελήφθησαν. Μάλιστα μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του τρίτου αδερφού τους στην πόλη του Άργους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, μία σιδερογροθιά και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Και τα τρία αδέρφια οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: